wifi versterker, wat is dat!?

wifi versterkerEen wifi versterker wordt gebruikt zoals de naam al suggereert om het wifi signaal te versterken. Met het wifi signaal wordt bedoelt het signaal dat vanaf het modem word uitgezonden. Dit signaal heeft een limiet en kan hierdoor op bepaalde afstanden of  door obstakels slechter functioneren. Let op: Een wifi versterker kan het signaal versterken maar het is per situatie verschillende. Het kan zijn dat je minder storingen ervaart het kan ook zo zijn dat het niks veranderd of juist erger word. Je zult echt specifiek naar je situatie moeten kijken en voordat je begint zul je de basis goed moet hebben.

Wanneer is het verstandig om een wifi versterker te kopen?

Op het moment dat je op bepaalde plaatsen in je woning of bedrijfspand een zwak wifi signaal hebt is het een optie om een wifi versterker te kopen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld dat je modem in de woonkamer staat en je graag wilt internetten op de zolderkamer. Dan is er een grote kans dat je een slechte wifi verbinding hebt. De wifi versterker zou hierbij dus als een tussenpersoon functioneren. Maar dat hoeft niet altijd een oplossing te zijn soms zijn andere opties beter zoals power line adapters of gewoon bekabeld internet.

Wifi versterker woning

Hoe moet ik een wifi versterker installeren?

Een wifi versterker kun je het beste op een centrale plek in het gebouw installeren. Voorbeeld is Modem staat op plaats A in de woonkamer de wifiversterker komt op B een verdieping hoger om met als doel het signaal op de zolder C te versterken. Bij de wifi versterker ontvang je ook een handleiding met uitleg hoe je het product moet installeren? Mocht het je niet lukken stuur ons een mailtje en we helpen je graag met het installeren ervan. Belangrijk is wel dat je goed leest want echt lezen is het halve antwoord.

Meer informatie:

Wikipedia Engels